Jeugdprogramma

Jeugdprogramma

Onze doelstelling is, om de jeugd te begeleiden en te stimuleren omtrent alle aspecten van het golfspel en het clubleven.

Het bestuur, leden van Kagerzoom en de golfpro’s ondersteunen deze ambitie en vanaf 2022 zal er een gestructureerd programma zijn om dit te doen slagen.

Omdat de club de activiteiten, inclusief de groepslessen, subsidieert is het programma alleen toegankelijk voor jeugdspelers die lid zijn van de club. Jeugdspelers die geen lid zijn, worden gestimuleerd om lid te worden en deel te nemen aan het programma.

 

De doelstellingen van het programma voor dit jaar zijn:

 

 1. Een actieve jeugdledengroep te krijgen in diverse handicap- en leeftijdscategorieë??n.
 2. De jeugdleden vol in de club te integreren.
 3. Twee actieve competitie teams opzetten met gemotiveerde spelers.

 

Onze specifieke doelen voor de komende 3-4 jaren zijn:

 

 1. De handicaps van de jeugd te verlagen.
 2. 10% van de jeugd single figure handicap te krijgen en 25% 10-25 handicap.
 3. 3 actieve, succesvolle N.G.F. competitieteams te krijgen. Drie teams vraagt minimaal 15 teamspelers die actief betrokken zijn binnen de club.
 4. De ouders meer te betrekken bij de jeugdactiviteiten.

 

De nadruk ligt op het leuker maken van de activiteiten voor de jeugd, maar ook het niveau van de competitie uit te breiden. De jeugd meer met elkaar te laten spelen b.v. met paren en snellere rondes, misschien 3-5 holes voor de jongsten, naast het gewone spel. Het doel moet zijn om jeugdleden ouder dan 10 jaar hun baanpermissie en handicap binnen het jaar te laten behalen en vervolgens hun handicap te verlagen. De kinderen en hun ouders zien dan vooruitgang en dit zal de jeugd stimuleren om nog beter te worden.

 

Het programma heeft 2 onderdelen, training en competitie.

 

Training

 

 1. Groepstraining wordt gegeven door gekwalificeerde pro’s door het jaar heen (met uitzondering van de schoolvakanties) voor een bedrag van 300 euro in 2022.
 2. Leden van de jeugdcommissie en anderen zullen de wekelijkse “inloop” begeleiden. Het zal de volgende onderdelen bevatten: (pitching, chippen en putten) en oefenen op de drivingrange. Het zal de vaardigheden die in de groepslessen zijn geleerd verbeteren en biedt de mogelijkheid om andere jeugdleden te ontmoeten.
 3. Ieder lid dat geregistreerd is voor de groepstraining ontvangt een vast aantal ballenkaarten. Deze ballenkaarten kunnen worden gebruikt voor de groepstraining en zullen om de 5 lessen worden verstrekt. We zullen de jeugd aanmoedigen om zelf een koker oefenballen mee te brengen voor het korte spel en de oefengreens. Dat zal tijd en geld besparen.
 4. Voor de competitiespelers zullen er extra oefenmomenten zijn door de week heen. Tijdens deze oefenmomenten gaan ze de baan in, en kunnen ze oefenen met bijvoorbeeld greensome of matchplay formats. Ook zullen ze de baan in gaan met een aantal goede spelers van de club, die hen alles kunnen vertellen over omgaan met bepaalde situaties, en hun ervaring kunnen delen.

 

Competitie

 

Training is erg belangrijk, maar het is ook belangrijk om spelers beter te krijgen op de baan en hun handicap te verlagen.

 

Ons doel voor 2022 is:

 

 1. Voor de competitiespelers zullen we het Pelz short game spel introduceren, waar we veel mee aan de slag zullen gaan.
 2. Par 3 wedstrijden op de oefenholes (Dekker).
 3. Puttwedstrijdjes en putting drills die testen op spanning en consistentie.

 

Conclusie

We hopen dat dit programma door iedereen wordt ondersteund en natuurlijk staan wij open voor suggesties, aanpassingen en toevoegingen om het te verbeteren.

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Caddiemaster 071 - 301 35 90