Onweerprocedure

In geval van nood in de baan

bel: Caddiemaster: 06-146 68 720 of 071-301 35 90 of: Clubhuis: 071-305 88 10

 

Hoe te handelen bij onweer

 

Onweer is gevaarlijk in het open veld. Daardoor is een golfer kwetsbaar op een golfbaan. Regelmatig vallen er slachtoffers door bliksem.

 

Bij onweer is elke speler verantwoordelijk voor zijn/haar eigen veiligheid.

 

Signalen bij onweer:

 

  • 1 x sirene, zwaailicht gaat aan: Spel/ wedstrijd stoppen, bal markeren, schuilplaats opzoeken, schuilhutten bij hole 2, 5, en 9 en toiletgebouw hole 7, golfkarren achterlaten.

Indien geen schuilhut te bereiken is:

 

  • Ga op uw hurken zitten met uw voeten tegen elkaar.
  • Niet onder maar wel enigszins in de buurt van een hoge boom, zodat u niet zelf een hoog punt in de baan bent.
  • Zet de golftas en trolley zeker 10 meter van u vandaan en gebruik geen paraplu.

Bij acuut onweer boven de baan mogen geen clubs of tassen meer worden aangeraakt of meegenomen.

 

  • 2 x Sirene, spel c.q. wedstrijd hervatten.
  • 3 x Sirene, spel c.q. wedstrijd staken en als er geen gevaar meer is voor onweer terugkeren naar clubhuis, golfkarren mee nemen. (De baan is onbespeelbaar of er is geen tijd meer om de wedstrijd uit te spelen).

Onweerprocedure tijdens wedstrijden

Onweer is gevaarlijk in het open veld. Tijdens een wedstrijd heeft de spelcommissie een verantwoordelijkheid voor het verloop van de wedstrijd, maar blijft elke speler verantwoordelijk voor zijn/haar eigen veiligheid. Het is dus niet te voorkomen dat spelers een andere beslissing nemen dan de wedstrijdleiding (WL) en stoppen als de WL denkt dat er doorgespeeld kan worden of juist willen doorspelen als de WL denkt te moeten stoppen. Die keuze om te stoppen is een ieders eigen verantwoordelijkheid, zeker bij een individuele ronde.

Bij wedstrijden is golfregel 6-8 van toepassing “onderbreken van het spel; hervatten van het spel” als vermeld in het R&A-USGA-NGF Golfregels boekje 2016.

 

Bij aanwezigheid van een caddiemaster zorgt deze voor de signalering van en de alarmering voor onweer (heeft de apparatuur hiervoor beschikbaar) .

 

Bij afwezigheid van een caddiemaster dienen de wedstrijdleiders onderling af te spreken dat zij de alarmering verzorgen door de sirene in werking te stellen. Deze hangt in het kantoor van de caddiemaster op de kast achter de balie.

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Caddiemaster 071 - 301 35 90