Tijdelijke plaatselijke regels

Tijdelijke plaatselijke regels

 

Schapenweide (NL-2)

Het door een verplaatsbare afrastering gemarkeerde gebied voor grazende schapen (met of zonder schapen binnen de afrastering), is een verboden speelzone die moet worden beschouwd als een abnormale baanomstandigheid. Deze abnormale baanomstandigheid strekt zich uit tot één stoklengte buiten de afrastering. Als de bal van een speler in dit gebied ligt, ook wanneer dat bekend of praktisch zeker is, zelfs wanneer de bal niet gevonden is, dan moet de speler dit gebied ontwijken volgens Regel 16.1f.

 

Beluchtingsgaten ontwijken (E-4)

Als de bal van een speler in of tegen een beluchtingsgat ligt:

  1. Bal in het algemene gebied. De speler mag deze belemmering ontwijken volgens Regel 16-1b. Als de bal tot stilstand komt in een ander beluchtingsgat, dan mag de speler deze opnieuw volgens deze plaatselijke regel ontwijken.
  2. Bal op de green. De speler mag de belemmering ontwijken volgens Regel 16-1d.

Echter er is geen sprake van belemmering als het beluchtingsgat alleen een belemmering vormt voor de stand van de speler of, op de green, voor de speellijn van de speler.

 

Straf voor het spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel : algemene straf volgens Regel 14.7a.

 

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Caddiemaster 071 - 301 35 90