NGF Golfbaanpermissie

NGF golfbaanpermissie is het bewijs dat je krijgt om op de golfbaan te mogen spelen voordat je door kan naar EGA handicap 54.

 

 De NGF heeft een 9 stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan begeleidt de beginnende golfer tot een “succesvolle” golfer. Na 9 stappen kun je van golfbaanpermissie naar een handicap komen onder de 4, deze lage handicap is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. 

 

NGF Golfbaanpermissie stap 1

De eerste stap is het behalen van je golfbaanpermissie. De eerste kennismaking met golf gebeurt meestal op de driving-range. Afslaan van de golfmatten. Vervolgens neem je golf les bij een golfprofessional en leer je de golftechniek. Je leert afslaan met verschillende golfclubs. Je gaat chippen op de chipping green en ontdekt de geheime van het putten op de putting green. Tegelijkertijd leer je de golf regels om je klaar te maken voor het golfregelexamen en de NGF golfbaanpermissie. 

 

De golfbaan op

Na enkele golflessen ga je samen met de golfprofessional de golfbaan op om baanervaring op te doen. Alle techniek die je op de driving-range geleerd hebt kun je nu in praktijk brengen. De golfprofessional leert je de golf etiquette, hetgeen volgens de NGF zeer belangrijker wordt. Hij leert je de punten waarop je moet letten als je in aanmerking wilt komen voor het golfbaanpermissie.  Als je genoeg golflessen hebt genomen, de juiste basistechniek beheerst en de golf etiquette onder de knie hebt en dan bepaalt de golfprofessional of je klaar bent voor het golfbaanpermissie. Mocht je deze gehaald hebben dan is het tijd om baan ervaring op te doen en je klaar te stomen voor EGA handicap 54. 

 

NGF Golfbaanpermissie geldig op andere golfbanen?

In principe is de golfbaanpermissie alleen geldig op de golfclub waar je deze hebt gehaald. Andere golfclubs mogen zelf bepalen of je toegelaten wordt op de golfbaan met een golfbaanpermissie gehaald op een andere golfbaan. 

 

 

Het advies luidt dan ook om zo snel mogelijk op te gaan voor je EGA handicap 54.

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Caddiemaster 071 - 301 35 90