Golfregelexamen

Het golfregelexamen bestaat om elke golfer te toetsen op de golfregels en de etiquette omdat iedereen wil dat het spel op dezelfde eerlijke en veilige manier wordt gespeeld. Om een handicap te kunnen halen is het noodzakelijk dat een golfer geslaagd is voor het golfregelexamen en de golfbaanpermissie.

 

Het examen is schriftelijk, multiple choice, en bestaat uit 30 vragen waarvan 10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 stablefordvraag. Men mag maximaal 60 minuten over het examen doen en is geslaagd wanneer hij of zij 23 van de 30 vragen goed heeft beantwoord. 

 

De golfregels staan toegankelijk beschreven in de boeken:

  • Golfregels voor startende golfers
  • Oefenvragenboek voor het golfregelexamen.

Deze zijn te bestellen zijn via Golfboeken.nl.

 

Het golfregelexamen kan geoefend worden via de website van GOLF.NL. 

 

Na het behalen van het golfregelexamen door de golfer registreert de club het resultaat en wordt een schriftelijk bewijs meegegeven. Het golfregelexamen is onbeperkt geldig. Na het examen gebruiken veel golfers het boekje ‘de beknopte gids voor regels en handicap’. Daar staan de belangrijkste golfregels in met plaatje en uitleg en met de belangrijkste elementen uit het handicapsysteem. 

 

Voor jeugd tot 14 jaar zijn er negen voorgeschreven ‘regellessen in de praktijk’, waarin de regelkennis wordt getest. Als een speler alle lessen heeft gevolgd, is hij of zij geslaagd voor het golfregelexamen. Uiteraard kan in sommige gevallen de examinator het golfregelexamen mondeling afnemen.

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Caddiemaster 071 - 301 35 90